Віктор Гарбарь
Художник, педагог, криміналіст-художник. У 1988 році, вперше у світовій практиці, започаткував навчання криміналістів-художників із числа штатних працівників МВС України. Був автором ідеї, головним редактором та основним дописувачем газети від Партії ПОРА під назвою ПОРАда. Вірю в Україну.
05.04.2013
3

Весна. Сніжки

Вже і зими то немає, а в сніжки ще граються. От погралися, тільки питання — і з ким? Із самою депутаткою від Партії регіонів Іриною Горіною.

І я так до кінця і не зрозумів, якою тяжкості "тілесні ушкодження" при цьому у пані І. Горіної були виявлені? І мені зразу пригадалося, як у свій час "нанесли тяжки тілесні ушкодження", тільки пакетом із молоком регіоналу Шуфричу. Ну і як такі ж "тілесні ушкодження", нанесли тепер вже яйцем, також регіоналу пану Януковичу.

І якось із глибин моєї пам'яті повипливала така подія, яка мала місце у Харкові і на якій я особисто був присутнім.

13 квітня 2005 року в Харкові проходило виїзне засідання Комітету ВРУ з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, У той час пан В. Стретович їздив по нашій неньці Україні і проводив виїзні засідання комітету ВР, яким він у той час і головував.

Депутат В. Стретович розказує, як він сам, особисто втрутився у дві кримінальні справи.

Перша.

Про двох молодих хлопців, одному 17, а другому 21 рік, у яких непогано розкрутився автомобільний бізнес. Вони закупили партію автомобілів "Шкода". І раптом міліцейський "наїзд", усі декілька десятків автомобілів конфіскують. Хлопці борються за своє майно, звертаються до суду.

Тоді зненацька з'являється кримінальна справа про вбивство матері із дитиною і цю справу "вішають" на двох хлопців. Одному за вироком суду призначено сидіти у в'язниці усе життя, другому 12 років.

І далі веде В. Стретович. Друга кримінальна справа.

Один чоловік, доволі поважного віку, зумів, як то кажуть, "підняти з колін" зовсім розвалене підприємство. І воно почало видавати "на гора" вже помітні прибутки. Чоловіка несподівано викликає районний прокурор і коротко каже: "50 на 50 — і у тебе надійна "криша". А чоловік узяв та й відмовився. На свою голову.

Ну а далі - "наїзд" тої ж міліції, вилучається печатка, і з'являється "компромат". Ну, і звісно суд, в'язниця.

Після такого вступного слова В. Стретовича слово бере мати двох молодих ув'язнених, тепер вже у якості "правозахисниці", і доповнює виступ В. Стретовича іншими реальними подробицями.

Після її виступу слово знову бере В. Стретович і каже: "Я вирішив особисто перевірити яка ж доля конфіскованих у хлопців автомобілів. І виявляється, що на них спокійно їздять працівники правоохоронних органів". Потім на трибуну виходить той самий немолодий керівник підприємтсва, уся голова якого біла від сивини, і який вже встиг відбути строк тюремного ув'язнення, і теж доповнює виступ В. Стретовича різними подробицями.

Після усіх цих виступів В. Стретович звертається до зали (а зала була повністю заповнена усім адміністративним і політичним бомондом Харківщини, десь біля 1000 осіб) і питає, чи є присутній у залі прокурор району, у якому відбувалися всі ці події? Ззаду мене чується тоненький чоловічий голосок: "Так, так я із задоволенням відповім на всі запитання".

І до трибуни йде плюгавенька лисувата чоловіча постать. Так от, прокурор виходить на трибуну і каже: "Все, що тут було сказано — брехня!"

Зала буквально вибухнула сміхом.

Обурений (начебто) В. Стретович каже: "Як брехня, тут тільки що виступили жертви вашого свавілля?" А прокурор наче його і не чує, верзе все, що йому на думку припало. "Брехня — і все". І спокійно собі пішов, бо точно знає — із ним, прокурором, все буде у порядку.

Ото ж мені і подумалося. Депутатам від ПР треба негайно підготувати низку законів, за порушення яких повинна бути передбачена сувора кримінальна відповідальність.

1. "Не можна в члена Партії регіонів кидати сніжком". Із доповненнями — взагалі то в сніжки гратися можна, тільки не з членами від ПР.

2. "Не можна в члена Партії регіонів кидати пакетами із молоком".

3. "Не можна кидати в члена Партіїї регіонів яйцями". І теж із доповненнями — якщо все ж  таки закортить кинутися яйцем, то будь ласка їдь у США і кидайся яйцем у губернатора Шварцнеггера. У нього можна.

Ну і на останок, іще один такий собі проектик.

4. "Якщо проходиш повз члена Партіїї регіонів, то не можна крутити дулю у кишені". Правда в такому випадку у захисника автора крутіння дулі виникає питання: "А як довести, що, по перше у кишені дійсно була дуля, а по друге, що вона призначена саме такій поважній особі — члену Партії регіонів?

Та такі дрібниці хіба в Україні проблема?

Пан Кірєєв доведе і "пасодит", як казав колись Анатолій Папанов.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі