Семко Роман
Економіст, політик (політична партія "Демократичний Альянс")
06.03.2013
1

Київ після зими: опори

Рання весна, що прокотилася містечками України, відкрила не тільки непересічний "потенціал" автодорів до ремонту доріг і задатки керівництва країни до "вмілого" макроуправління дорожнім господарством та до "ефективного" проведення ним тендерних процедур для ремонту покриття, але ще й наочно продемонструвала "здібності" градоначальників у наведені ладу в містах та низьку культуру громадян.

Поки ще не зазеленіли дерева, око жителів Києва милують заліплені рекламою опори вздовж доріг.


Для боротьби з вандалами часто застосовуються прості способи – огородження опори залізною сіткою. Таку практику навіть впроваджують в Донецьку, де у рамках комунальних служб сформована бригада, яка очищує носії від "народної реклами", фарбує їх і обмотує сіткою, що майже унеможливлює приклеювання оголошень. Схожий підхід також використовувався, наприклад, у Харкові перед Євро-2012.

Світлина segodnya.ua.

Ще дальше пішли цивілізовані країни, де біля державного керма перебувають люди, що дбають про добробут громадян і креативними способами вирішують проблеми міста. Естетичні опори, яким надано певного рельєфу (наприклад, візерунок пальмового дерева або просто додавання дрібного піску і камінців у фарбу), встановлюються у Барселоні та у Лондоні.

Світлина із сайту Артемія Лєбєдєва.

Нам же залишаються "неповторні краєвиди" зі сміття та паперової реклами. Єдина надія на зелень, яка окутає місто і приховає бездарність мерії та безкультурність деяких мешканців.

Роман Семко,

ДемАльянс

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі