пʼятниця, 24 березня 2017 07:35

Від надміру кальцію вода стає солодкою

Джон Чжу з китайського Шанхаю — один із шести сомельє води у країні. Його послуги замовляють готелі та ресторани по всій Азії.

— Вигодою цієї роботи є те, що я завжди заповнений водою, — розповідає сомельє.

Дегустує воду з джерел і пляшкову з усього світу. Каже, звик, що його професію сприймають скептично.

— Люди часто запитують: хіба не вся вода однакова на смак?

Чжу пояснює, що різні мінерали визначають смак рідини:

— Смак води, як і вина, визначають джерела та мінеральні речовини, які входять до її складу. Якщо вода містить багато кальцію, смак солодкий. Якщо вона багата на магній — металевий. Якщо в ній багато натрію, стає солоною.

Торік Чжу заснував академію "Пюрелоджика". Має 70 студентів.

— Дуже важливо, аби працівники ресторанів та готелів знали, що смак води впливає на смак вина. Якщо ви обрали пляшку дуже елегантного червоного вина, його поєднання з водою з високим рівнем карбонізації може стати катастрофою. Не завжди найпопулярніша у світі вода годиться для вашого ресторану. Якщо ви спеціалізуєтеся на рибних стравах, швейцарська заб'є їхній смак.

Сомельє заробляє від $7 тис. щомісяця.

Зараз ви читаєте новину «Від надміру кальцію вода стає солодкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути