вівторок, 21 серпня 2007 18:38

У Китаї заборонили висвітлювати погані новини

Напередодні наступного з"їзду компартії Китаю журналістам заборонили повідомляти погані новини про життя країни. За порушення постанови передбачають кримінальну відповідальність.

Журналістам заборонено проводити власні розслідування, експертизи й аналізи китайських товарів і продуктів. На ілюстраціях можна зображати лише щасливих китайців. За фотографії з катастроф, аварій та інших трагедій судитимуть. Не можна також оприлюднювати висновки екологічних організацій, звіти ДАІ та кримінальні хроніки.

Наступного року в Пекіні відбуватимуться Олімпійські ігри. Днями влада столиці почала програму проти забруднення повітря. Протягом чотирьох тестових днів на дороги не випускали близько мільйона машин. Офіційних результатів експерименту ще немає. Але пресі вже заборонили друкувати і показувати інтерв"ю з незадоволеними водіями. Можна звітувати лише про успіхи програми.

За кілька днів до заборони в Китаї сталося декілька скандальних випадків. Серед них падіння недобудованого мосту в Хунані. Перед тим — самогубство директора компанії, яка виготовляла іграшки з небезпечними речовинами. Тепер про такі події писати не можна. Щодо обмежень для іноземних журналістів, поки що нічого не повідомляють.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї заборонили висвітлювати погані новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути