вівторок, 05 серпня 2008 18:16

У чоловікоподібних спортсменок перевірятимуть стать

На Олімпійських іграх у Пекіні в спортсменок перевірятимуть стать. Для проведення тестів у Китаї відкрили спеціальну лабораторію.

Тест проводитимуть тим, чия стать викликатиме сумніви через чоловікоподібний вигляд. На аналіз братимуть гормони, гени та хромосоми. Деякі спортсменки назвали цю ініціативу принизливою. Мовляв, гарним атлеткам свою стать доводити не треба.

Однак китайські експерти вважають подібні перевірки справедливими. В історії були випадки, коли чоловіки видавали себе за жінок задля високих результатів.

2006 року індійська легкоатлетка Санті Сундараджан отримала срібну медаль на азіатських Іграх. Після тесту на допінг спеціалісти вирішили зробити додаткові тести на стать — у спортсменки були зависокі показники чоловічих гормонів. У ході перевірки медики встановили, що Санті була чоловіком, а потім зробила операцію. У спортсменки відібрали медаль. Невдовзі після цього вона намагалася покінчити життя самогубством.

Уперше нагороду через приховування статі забрали 1967 року після Олімпіади в Токіо. Статева перевірка показала, що польська легкоатлетка Єва Клобуковська — чоловік. Її золоту медаль з естафетного бігу на 100 м віддали іншій спортсменці.

Зараз ви читаєте новину «У чоловікоподібних спортсменок перевірятимуть стать». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути