вівторок, 25 липня 2017 06:55

Туристів не пускатимуть без грошей

У Таїланді почали перевіряти кожного туриста, чи є у нього достатньо грошей на відпочинок. На одного дорослого має бути щонайменше $300. За перший тиждень у країну не пустили понад 40 людей. Влада пояснює, що це роблять, щоб зменшити кількість жебраків і нелегальних працівників. Торік Таїланд відвідали 32 млн іноземців.

— Працівники аеропорту просять показати готівку, — розповідає поліцейський Ей Ваха. — Про це написано на всіх наших сайтах про туризм і візи. Досі ми ігнорували ці перевірки. Але торік кількість іноземців без грошей сягла неймовірних масштабів. Люди приїжджають з одним рюкзаком, щоб пожити тут тривалий час. Рідко коли це закінчується законно. Починають жебрати, вимагати якихось привілеїв. Влаштовуються на роботу без дозволів. Найчастіше — грають на музичних інструментах на вулицях. Потім обурюються, коли їх затримує поліція. Усі форуми переповнені розповідями про те, які в нас жахливі відділки. Торік троє італійців мало не влаштували дипломатичний скандал, бо ми попросили припинити грати на барабанах біля храму. У нас небагаті люди, щоб утримувати ще й західних мандрівників. Уявіть, щоб ми почали аналогічно поводитися у Британії чи Австралії.

Поліція попередила, що затримуватимуть і перевірятимуть туристів, які вже у країні. Тих, хто випрошує гроші на вулицях, штрафуватимуть і депортуватимуть. На форумах, де спілкуються мандрівники без грошей, радять тимчасово не їхати до Таїланду. Кажуть, у Камбоджі, Малайзії та Індії влада лояльніша.

Громадянина Німеччини депортували. Він стверджував, що має гроші на банківському рахунку, але зняти їх не зміг.

Зараз ви читаєте новину «Туристів не пускатимуть без грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути