вівторок, 29 січня 2019 06:35

Суддю нагородили за викриття корупційного злочину

Судді 50-річній Ларисі Гольник у Лондоні вручили нагороду від міжнародної неурядової організації "Блупрінт фо Фрі Спіч". Відзначили за викриття корупційного злочину.

Лариса Гольник працює в Октябрському районному суді Полтави. 2014 року сім місяців вела справу проти колишнього мера міста Олександра Мамая. Звинувачували в незаконному виділенні земельних ділянок під торгові кіоски падчерці Ірині Климко. Гольник оприлюднила відео, як мер із колишнім заступником Дмитром Трихною пропонували за закриття справи до $5 тис. хабара. У відповідь Мамай заявив, що суддя вимагала в нього кошти. Лариса Гольник взяла самовідвід. Відтоді у неї почалися проблеми на роботі, за словами жінки.

22 листопада на неї та чоловіка 50-річного Ігоря Гавриленка напали невідомі та побили кийками. Подружжя пов'язувало цей напад з професійною діяльністю.

— Вважала, що публічність мене захищає. Але коли побили — дістала урок. Почала більше уваги приділяти безпеці. Мені дали державну охорону, — розповідає Лариса Гольник.

Зараз ви читаєте новину «Суддю нагородили за викриття корупційного злочину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути