неділя, 04 березня 2007 14:22

Потерпілі від цунамі в Індонезії досі живуть у наметах

Автор: фото: reuters/Tarmizy Harva
  Трійню народила друга дружина індонезійця Дармі Алі, 29-річна Маріаті, у пологовому будинку міста Банда Асех. Під час цунамі 2004 року в чоловіка загинули перша дружина та три доньки
Трійню народила друга дружина індонезійця Дармі Алі, 29-річна Маріаті, у пологовому будинку міста Банда Асех. Під час цунамі 2004 року в чоловіка загинули перша дружина та три доньки

43-річний поліцейський Дармі Алі з Індонезії під час цунамі в грудні 2004 року втратив дружину і трьох дочок. Після того чоловік одружився вдруге. Нещодавно дружина народила йому трійню.

— Бог наче повернув мені моїх дівчаток, які загинули, — каже Дармі. — Тепер усі мої біди зникли і прийшла радість.

Нова дружина Дармі Алі, 29-річна Маріаті, після пологів почувається добре. Їхні діти, як часто буває з трійнями, народилися передчасно. Найменша важить лише 1,1 кг. Вони залишатимуться в лікарні, доки не наберуть вагу.

Дармі Алі живе у місті Банда Асех, що в північній провінції Асех. У цьому населеному пункті три роки тому загинули 130 людей, близько півмільйона залишилися без домівок.

Того дня більшість чоловіків із Банда Асех, як завжди, рибалили. Вони уміли плавати, тому, коли величезна хвиля накотилася на сушу, змогли вижити у воді. Проте їхні дружини та діти опинилися в пастці, бо вода повністю затопила будинки.

Саме жінок і дітей було найбільше серед загиблих. Багато матерів потонули, намагаючись урятувати немовлят. Тепер половина населення міста Банда Асех — самотні вдівці.

У цунамі 2004 року загинуло 220 тисяч людей, ще більше втратили своє житло. Відтоді переселили лише половину постраждалих. Решта досі живуть у тимчасових наметах. Кілька місяців тому безпритульні люди закидали камінням приміщення Державної агенції з реконструкції.

Зараз ви читаєте новину «Потерпілі від цунамі в Індонезії досі живуть у наметах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути