четвер, 10 травня 2007 18:13

Підлітки задушили подругу з цікавості

Дві 16-річні дівчини з австралійського міста Коллі вбили на рік молодшу від них Елізу Девіс в її домі. Подруги ночували там після вечірки.

Убивці сиділи й розмовляли, доки Еліза читала у сусідній кімнаті. Дівчата, імен яких не називають, обговорювали теми смерті та вбивства. Вони вирішили, що зазвичай злочинець не відчуває за собою провини. Щоб перевірити свої висновки, взяли дріт і прийшли з ним у кімнату до Елізи.

Одна накинула жертві дріт на шию. Інша заткнула Елізі рота ганчіркою. А потім уважно слідкували за емоціями подруги перед смертю.

— Спочатку вона злилася, потім перелякалася. Далі страху не було, вона просто зрозуміла, що вмирає, — розповідала одна з убивць на допиті.

— Ми зробили це, тому що нам так хотілося. Важко пояснити. Ми знали, що це неправильно, але зовсім не відчували злочину, — казала інша.

Труп закопали неподалік від дому. Потім пішли у поліцію. Спочатку заявили, що їхня подруга Еліза пропала. А потім злякалися і зізналися у злочині.

Дівчат засудили до смертної кари. Оскільки вони неповнолітні, вирок замінили довічним ув"язненням. Проте за умови зразкової поведінки злочинниці зможуть вийти на волю через 15 років.

Адвокат вимагав пом"якшення покарання. Він наголошував на тому, що обидві вбивці з неблагополучних родин. В однієї з дівчат нещодавно померла мати.

Напередодні трагедії і вбивці, і їхня жертва веселилися на вечірці. Там вони курили марихуану й нюхали метамфетамін.

Однак батько Елізи Стів Девіс сказав, що вживання наркотиків — не причина виправдовувати холоднокровне вбивство. Він шокований смертю доньки. Найбільше чоловіка вразило те, що злочинниці не проявили навіть найменшої ознаки каяття. Він наполягає, щоби суд оприлюднив імена вбивць. На думку чоловіка, їх треба судити публічно.

Зараз ви читаєте новину «Підлітки задушили подругу з цікавості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути