середа, 07 травня 2008 17:35

Парижан штрафуватимуть за щурів

Влада Парижа наказала жителям розпочати активну боротьбу зі щурами. Власники помешкань, ресторанів і офісів, які не виконуватимуть розпорядження санітарних інспекторів, сплачуватимуть 90-750 євро штрафу.

Щодня ми отримуємо скарги, що хтось побачив щура на вітрині магазину або посеред ресторану. Це недопустимо і шкодить туристичному бізнесу, — каже голова ветеринарної служби паризького регіону Жан-Рох Ґальє. — Ми щороку проводимо кампанію по боротьбі з пацюками. Але цього разу хочемо зробити все можливе, щоб їх позбутися.

У французькій столиці 8 млн жителів. На кожну людину припадає чотири щури. У Парижі діє багато кафе й ресторанів. Містом протікає річка Сена. Це дозволяє гризунам легко пересуватися, харчуватися й розмножуватися.

— Кількість щурів не збільшується, але й не зменшується, — говорить Ґальє. — Це нас і турбує.

Згідно з розпорядженням мерії, люди мають розсипати отруту, закривати дірки, через які гризуни потрапляють у помешкання, вчасно викидати сміття і блокувати підвали. Власники закладів харчування зобов"язані викликати санітарні служби або самостійно застосовувати мишоловки. Сучасні коштують до 8 тис. євро. Окрім того, парижан закликають доповідати в поліцію на сусідів, які належним чином не борються зі шкідниками.

Зараз ви читаєте новину «Парижан штрафуватимуть за щурів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути