вівторок, 15 серпня 2017 07:35

Не стало найстарішого у світі чоловіка

Автор: www.focus.ua
  Ісраель Криштал єдиний зі своєї родини вижив у конц­таборах. У 1950-му одружився вдруге і переїхав до Ізраїлю
Ісраель Криштал єдиний зі своєї родини вижив у конц­таборах. У 1950-му одружився вдруге і переїхав до Ізраїлю

Помер ­найстаріший чоловік у світі 113-річний Ісраель Криштал. Народився в Польщі в родині євреїв. Під час Другої світової війни потрапив у гетто міста Лодзь, звідти — у нацистський табір смерті "Аушвіц-Біркенау".

У 1940–1945 роках у концтаборі знищили понад мільйон євреїв, переважно з країн Європи. Перша дружина чоловіка та їхні двоє дітей загинули. Не вижив ніхто з його братів і сестер. Після звільнення важив 37 кілограмів.

Удруге одружився з жінкою, яка теж вижила в концтаборі. Разом переїхали до Ізраїлю. Мали двох дітей. 15 вересня Ісраелю мало виповнитися 114 років.

— Дід ходив дуже швидко, швидше за мене, — розповідає онук Криштала. — У Першу світову допомагав контрабандистам — розносив алкоголь солдатам. Тоді навчився дуже швидко бігати босим по снігу. Постійно мав якісь ідеї. Був дуже енергійною людиною. Завжди казав, що нам пощастило, бо можемо відвідати могили тих, кого любимо. Він єдиний вижив зі своєї родини.

Віолетта Мусс-­Браун є найстарішою людиною у світі. Їй виповнилося 117 років. Народилася 10 березня 1900-го на Ямайці. Отримала цей статус після того, як в Італії померла 117-річна Емма Морано.

Зараз ви читаєте новину «Не стало найстарішого у світі чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути