четвер, 03 липня 2008 19:30

Наркотики в тюрму приносили голуби

Охоронці однієї з в"язниць бразильського міста Сан-Паулу не могли виявити канал, яким до закладу потрапляють наркотики. Їх було так багато, що в тюрмі вони коштували менше, ніж на волі.

У виправному закладі встановили найновішу систему безпеки, через яку мали проходити відвідувачі. Однак результату це не дало. Пізніше з"ясувалося, що наркотики в"язням приносили поштові голуби.

Хтось із ув"язнених приручив птахів і влаштував їм гніздо в одній із камер. Згодом голубів випускали "на волю", звідки вони поверталися з наркотиками. Інколи приносили запасні частини для мобільних телефонів.

Спочатку охоронці звернули увагу на те, що на тюремному подвір"ї з"явилося забагато птахів. Потім помітили, що голубам важко пересуватися. До лап птахів наркоділки прив"язали спеціальні контейнери для транспортування невеликих предметів.

2003 року бразильське телебачення показало кадри з колонії суворого режиму: ув"язнені палять марихуану, нюхають кокаїн та вільно розмовляють по мобільному телефону.

Із неможливістю контролювати порядок усередині тюрми зіткнулися не тільки в Бразилії. Нещодавно британський міністр внутрішніх справ Джек Стро розповів, що поліцейські не можуть зупинити торгівлю наркотиками навіть у в"язниці. Він розповів про тюрму в Йоркширі, куди наркоділки та проститутки потрапляли по мотузковій драбині.

— По драбинах ув"язнені могли втекти. Однак ніхто й не збирався це робити — в тюрмах, де не треба працювати та можна дешево купувати зілля, їм живеться комфортно, — обурюється міністр.

Зараз ви читаєте новину «Наркотики в тюрму приносили голуби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути