середа, 06 січня 2021 00:31

Найбагатший китаєць зник після критики влади

Мільярдер і засновник компанії "Алібаба" 56-річний Джек Ма кілька тижнів не з'являвся на публіці. 24 жовтня торік він розкритикував банківську систему Китаю і закликав її реформувати.

Найбагатший чоловік країни не знімався в заключному випуску шоу талантів "Фонду Джека Ма". У ньому 10 африканських підприємців отримують грант $1,5 млн для реалізації своїх ідей. Був суддею у ньому. В останній передачі його замінили, а фото видалили з сайту. Пояснили, що причина в напруженому графіку мільярдера.

29 жовтня дочірня компанія "Алібаби" — "Ент Груп" збиралася залучити $34 млрд на Шанхайській і Гонконгівській біржах. Це мала бути найбільша акція в історії країни і світу. Але за кілька днів до того китайські регулятори призупинили процес. Згодом проти компаній почалося антимонопольне розслідування. Вказівку зірвати вихід на біржу дав голова КНР Сі Цзіньпін, за даними видання "Зе Волл Стріт джорнал".

Із жовтня Ма не писав у соціальній мережі твіттер. Раніше був активним користувачем. За оцінками економістів, через тиск влади він втратив щонайменше $11 млрд. 2019 року був 19-м серед найбагатших людей світу. Його статки оцінювали у понад $42 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Найбагатший китаєць зник після критики влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути