пʼятниця, 15 листопада 2019 00:35

На узбережжя викинуло тонну кокаїну

За жовтень на Атлантичне узбережжя Франції винесло понад 1 т кокаїну у пакунках. Влада закрила цю територію. Вважають, що наркодилери можуть розшукувати пакети.

— Боїмося, що хтось полюватиме на цей кокаїн, — каже прокурор Філіп Аструк. — Почнеться справжня війна. Легкі гроші ваблять багатьох. Тому попереджаємо, що сюди не варто потикатися.

У понеділок на пляжі затримали 17-річного хлопця з 5 кг наркотиків. Розповів, що приїхав у Бордо з Тулузи. Добирався 3 год. із друзями.

У поліції кажуть, що всі пакунки з одного вантажу. Щодня на узбережжя виносить майже сотню кілограмових пакетів. Берегова охорона виловлює частину в морі.

— Зазвичай везуть кілька тонн, — продовжує Аструк. — Тож ці "посилки" приходитимуть ще якийсь час.

Експертиза показала, що кокаїн чистий.

— Це небезпечно. Якщо хтось знайшов пакет, слід повідомити поліцію. Шукаємо, для якої лабораторії його везли. У пакунках на 83 відсот­ки чистий кокаїн. Таке рідко зустрінеш. Якщо його скуштувати, передозування гарантоване. Вартість кожного — мільйони євро. Є ще пакети по кілька кілограмів. На них якісь позначки. Такі самі виловлювали у США у вересні. Отже, судно затонуло ще тоді. Кокаїн місяць добирався до нас.

На узбережжі цілодобово працює поліцейський патруль.

Зараз ви читаєте новину «На узбережжя викинуло тонну кокаїну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути