Ексклюзиви
четвер, 30 березня 2006 18:39

На сонячному затемненні можна заробляти

Автор: фото: REUTERS/Fatih Saribas
  Турецька дівчинка спостерігає за затемненням сонця
Турецька дівчинка спостерігає за затемненням сонця

Сонячне затемнення значно пожвавило туристичний бізнес Туреччини. Після спалаху пташиного грипу сюди на відпочинок стало приїздити на десять відсотків туристів менше, бізнес зазнавав збитків. А сонячне затемнення виправило ситуацію.

Подивитися, як 29 березня на десять хвилин Місяць повністю закриє Сонце, до Туреччини приїхали сотні тисяч іноземців. Тут, у Бразилії, на заході Африки та в центральній Азії затемнення було видно найкраще.

У провінцію Анталія, яку найбільше люблять туристи, іноземців наїхало до 200 тисяч. Цілий натовп зібрався біля руїн храму бога сонця Аполлона. Астрономи з американської космічної аґенції роздавали людям спеціальні окуляри. Щойно частина сонячного диску зникла в тіні Місяця, присутні почали аплодувати.

Тим часом релігійні лідери зібралися у храмах і читали спеціальні для випадків природних катаклізмів і катастроф молитви.

Сонячне затемнення почалося зранку в Бразилії. Місяць, Сонце і Земля вишикувалися в лінію таким чином, що Сонця зовсім не було видно. Величезна тінь від місяця пройшла через Африку, Туреччину і закінчилася в Монголії. Наступне повне затемнення сонця можна буде спостерігати у 2008 році.

Зараз ви читаєте новину «На сонячному затемненні можна заробляти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути