Ексклюзиви
четвер, 06 грудня 2007 18:54

Кенічі Учіно помер від перевтоми на роботі

Автор: фото: reuters/MICHAEL CARONNA
  Дружина покійного Хіроко Учіно сама виховує двох дітей. Вона першою виступила на захист співробітників ”Тойоти”, які працюють понаднормово
Дружина покійного Хіроко Учіно сама виховує двох дітей. Вона першою виступила на захист співробітників ”Тойоти”, які працюють понаднормово

Японка Хіроко Учіно вже п"ять років судиться з компанією "Тойота". 2002-го на одному із заводів компанії помер її чоловік. У 30-річного Кенічі Учіно після 14-годинного робочого дня стався серцевий напад. Того місяця він відпрацював 106 годин поза нормою.

Жінка, яка тепер сама виховує двох дітей, добивається, аби компанія припинила експлуатацію своїх робітників і виплатила їй компенсацію.

— Щороку вся ця неоплачувана праця приносить "Тойоті" 18 мільярдів доларів. Кенічі працював у другу зміну. Приходив додому о шостій ранку. У нього не було сил з"їсти сніданок. Він не міг навіть погратися з дітьми, — розповідає Хіроко про останні дні життя чоловіка.

Випадок Кенічі Учіно не унікальний. За минулий рік міністерство праці Японії офіційно зареєструвало 147 летальних випадків від надмірної праці. В японській мові є навіть слово "кароші", що означає смерть через перевтому на робочому місці.

Вдова Кенічі — перша, хто публічно виступив проти "Тойоти". Вона звинувачує також пресу, котра майже ніколи не друкує негативних відгуків про компанію. Видання побоюються, що компанія "Тойота" забере в них рекламу.

— Одна регіональна газета в статті про мого чоловіка не вказала назви компанії, де він працював. Написали лише, що це "велика автокомпанія", — розповідає Хіроко. — Інший журнал узагалі відмовився повідомляти про цей випадок. Коли я купила чергове видання, на обкладинці позаду була велика реклама "Тойоти".

Зараз ви читаєте новину «Кенічі Учіно помер від перевтоми на роботі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути