понеділок, 26 травня 2008 18:44

Із американської галереї викрали дві картини Пікассо

Із американської галереї викрали дві картини Пікассо

Два полотна іспанського художника Пабло Пікассо викрали минулого тижня з галереї "Біба" в американському місті Палм-Біч, штат Флорида. Вартість офортів "Мізерна трапеза" (1904) та "Жаклін читає" (1964) оцінюють у півмільйона доларів.

Злочинці діяли вночі. Власники галереї кажуть, що грабіжники  розбили скляні двері службового входу.

— Продати такі відомі роботи Пікассо у Флориді вони не зможуть, — запевняє спеціаліст із оцінки живопису Тім Люк. — Я був у галереї за день до викрадення. Бачив ці роботи. Вони фантастичні.

Полотна Пікассо викрадають частіше, ніж роботи інших художників. Крім нього, у першій п"ятірці митців, картини яких цікавлять злодіїв, — Жоан Міро, Марк Шагал, Сальвадор Далі та П"єр Огюст Ренуар — улюблений художник екс-президента Росії Володимира Путіна.

Експерти пояснюють викрадення робіт Пікассо насамперед величезним творчим доробком майстра. За життя він створив 14 тис. полотен, 100 тис. гравюр та 34 тис. ілюстрацій до книжок. Його картини — одні з найдорожчих у світі. Нині розшукують 574 роботи іспанця.

Останнє викрадення творів Пікассо сталося два місяці тому. Зі швейцарського музею у Пфеффіконі, неподалік Цюріха, зникло два полотна. Їх надали для виставки. "Голову коня" та "Склянку і глечик" оцінюють у кілька мільйонів доларів.

Перед цим із Бразильського музею злодії винесли два полотна художника. Їх оцінюють у $56 млн. Картини вдалося знайти.

1989 року з будинку Марини Пікассо, онуки художника, викрали 12 його полотен. Злодіїв знайшли, а картини повернули власниці.

Зараз ви читаєте новину «Із американської галереї викрали дві картини Пікассо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути