Ексклюзиви
понеділок, 27 серпня 2007 17:12

Дмитра Прігова поминали у вагоні метро

Автор: фото: REUTERS/Thomas Peter
  Члени арт-групи ”Війна” провели недозволені поминки російського поета Дмитра Прігова у вагоні московського метро. До столу запрошували всіх пасажирів
Члени арт-групи ”Війна” провели недозволені поминки російського поета Дмитра Прігова у вагоні московського метро. До столу запрошували всіх пасажирів

У ніч із 24 на 25 серпня московська арт-група "Війна" влаштувала поминки у вагоні кільцевої лінії московського метро. Акцію присвятили пам"яті поета, скульптора, музиканта Дмитра Олександровича Прігова. Він помер 40 днів тому від ускладнень після інфаркту.

Члени "Війни" зібралися о 23.00 біля станції Краснопресненська, що на Кільцевій. Опівночі увійшли до останнього вагона потяга. Розставили столи, розклали їжу. Організатори поминок казали, що продукти і прибори не коштували їм ані копійки, оскільки все було вкрадене у супермаркетах.

Учасники акції, переважно поети та музиканти, читали вірші Прігова і багато пили. Усім, хто їхав у вагоні, пропонували приєднатися до застілля.

За 45 хв. потяг об"їхав Кільцеву. Усі вийшли на тій же Краснопресненській. Столів із залишками їжі не прибирали. Учасники акції очікували, що їх заарештує міліція. Однак жоден правооохоронець їх не зачепив, хоча кожен вагон потяга обладнаний камерами спостереження.

Дмитро Олександрович Прігов помер 16 липня у 67 років, не встигнувши дописати останню книжку своєї трилогії без назви. Перша була написана в жанрі автобіографії, друга — як дорожні замітки. Третя мала стати сповіддю. Після Прігова залишилося 35 тис. віршів.

Зараз ви читаєте новину «Дмитра Прігова поминали у вагоні метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути