Ексклюзиви
понеділок, 20 жовтня 2008 16:32

Дівчат прийняли до чоловічої школи верхової їзди

Автор: фото: REUTERS/Leonhard Foeger
  17-річна британка Сігурні Моррелл стала першою жінкою, якій вдалося вступити до Віденської школи верхової їзди. Вона тренуватиметься на білому коні ліпіціанської породи
17-річна британка Сігурні Моррелл стала першою жінкою, якій вдалося вступити до Віденської школи верхової їзди. Вона тренуватиметься на білому коні ліпіціанської породи

У найстарішій у світі Віденській школі верхової їзди вперше за 436 років навчатимуться дівчата. До того приймали лише чоловіків, оскільки жінки не могли скласти вступні іспити.

Цього року це вдалося 17-річній британці Сігурні Моррелл та австрійці Ханні Цайтлхофер, 21 рік. Вони їздитимуть верхи на унікальних конях ліпіціанської породи.

Протягом 10-річного навчання дівчат навчатимуть унікальним трюкам джигітування. За розголошення секретів цих навичок призначається штраф у 20 тис. євро.

Коні, на яких їздять в австрійській школі, рідкісні. За ними цілодобово наглядає охорона. У світі є 3 тис. цих тварин. 50 із них знаходяться у Віденській школі.

Харчуються коні спеціальними мюслі, які не містять вівса. Суміш купляють у Німеччині. Тварини живуть у розкішних конюшнях, де температура не вища за 17°С.

Зараз ви читаєте новину «Дівчат прийняли до чоловічої школи верхової їзди ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути