середа, 28 лютого 2007 16:17

Дитину віддав за борг у карти

П"ятнадцять років тому батько Рашиди з пакистанського міста Гідерабад пообіцяв віддати доньку своєму далекому родичеві як оплату картярського боргу.

— У мого чоловіка не було грошей. Натомість він сказав Лал Гайдерові, що той зможе забрати Рашиду, коли вона виросте, — розповідає мати дівчини Нуран.

Дівчині виповнилося 17. За місцевими мірками вона стала повнолітньою. Тепер 45-річний Лал Гайдер потребує виплати боргу. Каже, що планує одружити її зі своїм сином.

Рашида звернулася до місцевої влади. У рабство до родичів вона йти не хоче. Картярський борг становив 10 тис. рупій — це приблизно $150. Родина вже назбирала гроші Гайдерові. Однак той наполягає, що Рашида — його власність.

Сама дівчина написала заяву до поліції та губернаторові провінції Балухістан, де живуть обидві родини. Відповідно до давніх законів, якими досі керуються жителі місцевості, дівчина має без заперечень перейти в рабство. Тому Рашида просить офіційну владу захистити її.

— Ми знаємо, що деякі старійшини племені з Балухістану зустрілися і вирішили, що родина має віддати дівчину. Спробуємо зробимо все, аби її ніхто ні до чого не примушував, — запевняє офіцер поліції Гідерабада Ірфан Буто.

Зараз ви читаєте новину «Дитину віддав за борг у карти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути