понеділок, 15 березня 2010 19:22

Дітей від сурогатної матері не дозволяють привезти в Німеччину

Німецьке подружжя з Баварії не може забрати своїх дітей, які народилися в Індії від сурогатної матері. Близнюкам по два роки. Вони не мають жодного громадянства.

Пара не могла мати дітей. Два роки тому вирішили скористатися послугами сурогатної матері в Індії. У Німеччині це заборонено. Знайшли клініку в штаті Гуджарат. Там місцевій жінці ввели запліднену яйцеклітину німкені. Індійка виносила і народила подружжю близнюків. За це отримала гроші.

— Через тиждень після народження дітей ми зателефонували в посольство. Сказали, що збираємося забрати їх додому, попросили виписати їм належні документи. Нам відповіли, що німецьке громадянство вони отримати не зможуть, — розповідає 47-річний батько. — Ми знали, що в нашій країні сурогатне материнство заборонене. Але думали, що це не стосується випадків, коли дитина народжується за кордоном.

Подружжя звернулося до суду в Індії. Просили видати близнюкам індійське громадянство, однак їм відмовили. Німці подали апеляцію. Результату досі немає.

— Без дітей ми нікуди не поїдемо, — каже батько. Він живе із близнюками в Індії. Дружина повернулася в Німеччину заробляти гроші.

Зараз ви читаєте новину «Дітей від сурогатної матері не дозволяють привезти в Німеччину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути