вівторок, 06 травня 2008 17:00

Депутата в парламенті замінила співачка

34-річна Міріам Стерк, депутат голландського парламенту від правлячої Християнсько-демократичної партії, за тиждень має народити. На чотири місяці вона пішла в декретну відпустку. У цей час у парламенті її заміняє 35-річна Сабіна Вітслаґ, медсестра, яка підробляє співом.

Новий закон дозволяє депутатам, які йдуть у декретну відпустку або не можуть працювати через хворобу, знаходити собі заміну серед членів партії. Сабіна Вітслаґ також належить до Християнсько-демократичної партії. Але на минулих виборах вона не пройшла до парламенту. Депутатами в Голландії стають за пропорційною системою. Вітслаґ не увійшла до списку, який провела партія.

— У нашому парламенті багато жінок, тому потрібно якось вирішувати ситуацію, коли вони вагітніють, — каже Міріам Стерк. — Якщо жінок на інших роботах заміняють колеги, то чому не можна цього ж робити в парламенті.

Парламентарі у країнах Євросоюзу часто залишають роботу на кілька місяців у зв"язку з народженням дитини. Вітслаґ стане першою, яка замінить колегу на законотворчій роботі. Обоє сподіваються, що згодом подібним чином робитимуть і в інших країнах.

Міріам Стерк у парламенті займається питаннями дітей і молоді. Вітслаґ телефонує їй час від часу, бо вона в курсі кожної деталі своєї справи.

— Я вислуховую її поради, але всі рішення приймаю самостійно. Згідно з програмою партії та власним розуміння, — каже Сабіна Вітслаґ.

Зараз ви читаєте новину «Депутата в парламенті замінила співачка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути