середа, 12 березня 2008 17:52

Американці затопили Великий Каньйон

Минулого тижня за розпорядженням американського уряду було затоплено Великий Каньйон. Це зробили для того, щоб оживити його екосистеми та перерозподілити відкладення порід на берегах річки Колорадо.

Міністр внутрішніх справ США Дірк Кемпторн потягнув важіль, який відкрив греблю на річці. Вода, що хлинула до каньйону, за 20 хв. могла б затопити найвищу будівлю Нью-Йорка — 102-поверховий хмарочос Емпайєр Стейт Білдінґ.

Вода зі швидкістю 1,2 млн л на секунду потрапляла до каньйону протягом 60 год. Вона має покращити береги та відновити природне середовище для риб та тварин річки Колорадо.

Великий Каньйон є одним із найглибших у світі. Його глибина — до 1,6 км, а довжина — 446 км. Геологічні дані свідчать про те, що колись плато перебувало на дні моря. Рослинність каньйону переважно пустельна. Тут мешкають пуми, олені та орли. Щороку у Великому Каньйоні гинуть туристи. Падіння з висот плато називають останньою 12-секундною подорожжю.

Зараз ви читаєте новину «Американці затопили Великий Каньйон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути