вівторок, 15 серпня 2017 07:40

60 дітей померли в лікарні

Щонайменше 60 дітей померли за п'ять днів у найбільшій лікарні індійського штату Уттар-Прадеш. Більшість померлих — недоношені немовлята і хворі інфекційного відділення. Їх лікували від енцефаліту.

Родичі загиблих вважають, що у відділеннях перекрили кисень тим, хто був на штучному диханні. Лікарня заборгувала компанії, що обслуговує системи. Там підтвердили, що погрожували відмовитись обслуговувати заклад, але не зробили цього. Із суботи батьків пацієнтів попросили качати кисень ручними насосами.

— Борг є. Цього ніхто не заперечує, — каже відповідальний за медичні заклади району Аніл Кумар. — З різних причин оплата затрималася. Нових балонів не привезли. Але в нас був запас і механічні системи. Діти померли не через це. Це збіг обставин. Забагато хворих були у дуже важкому стані. Зазвичай у лікарні помирають 19–22 дітей щомісяця. Але цих п'ять днів були дуже важкі.

Частина батьків кажуть, що їхні діти почувалися нормально.

— Ми приїхали через рани на тілі. Вони гнили, — каже 27-річна Заїра Отташ, мати померлої 4-річної дівчинки. — Лікували їх півроку. У понеділок доньці стало гірше, а в середу померла. Лікарі сказали, що це енцефаліт.

Район Горахпур — один із найбідніших в Індії. Щороку кілька сотень дітей помирають у ньому через інфекції, зокрема енцефаліт.

Зараз ви читаєте новину «60 дітей померли в лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути