субота, 24 жовтня 2020 18:17

У відповідь на другий суворий карантин – димові шашки та петарди

У відповідь на другий суворий карантин – димові шашки та петарди
Сутички в Неаполі / Reuters

В італійському Неаполі відбулися сутички протестувальників із поліцією через нові суворі карантинні обмеження, спричинені сплеском коронавірусу.

Учасники акцій в Неаполі закидали правоохоронців димовими шашками і петардами. Поліція відповіла сльозогінним газом. Молодь порушила нічну комендантську годину, введену в регіоні Кампанія після збільшення кількості хворих на Covid-19. Про це пише ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому жінки більше за чоловіків захищені від коронавірусу - відповідь учених

Президент регіону Вінченцо де Лука закликав до загальнонаціональної ізоляції, щоб уникнути повторення жертв першої, весняної хвилі пандемії.

"Ніякий дискомфорт, яким би зрозумілим комусь не здавався, не може виправдати насильство", - сказав комісар поліції Неаполя Алессандро Джуліано.

Італія сильно постраждала під час першої хвилі коронавірусу в березні-квітні. З початку жовтня в країні спостерігають сплеск щоденних захворювань – понад 19 тис нових випадків і біля сотні смертей в день. Хоча це значно менше, ніж в пік смертності навесні, Рим дозволив регіональній владі вводити власні обмеження.

В Кампанії ввели комендантську годину та інші обмеження. Проте на національному рівні від суворого карантину наразі відмовилися.

Прем'єр Італії Джузеппе Конте заявив, що не хоче повторювати національну ізоляцію, введену під час першої хвилі, бо Італія бореться з серйозними економічними наслідками першого карантину.

Кампанія - другий найбільш постраждалий регіон країни щодо кількості нових випадків захворювання після Ломбардії. Остання була епіцентром, коли пандемія вперше досягла Італії. В Італії від коронавірусу померло понад 37 тис людей, і біля 485 тис були інфіковані. Населення країни – 60 млн осіб.

Зараз ви читаєте новину «У відповідь на другий суворий карантин – димові шашки та петарди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути