четвер, 22 жовтня 2020 15:19

Чому жінки більше за чоловіків захищені від коронавірусу - відповідь учених

Чому жінки більше за чоловіків захищені від коронавірусу - відповідь учених
Автори роботи заявили, що найбільші відмінності між чоловіками й жінками пов'язані з поведінкою, яка насамперед служить захисту інших, наприклад, кашляти в лікоть. Фото: Pixabay

Жінки частіше дотримуються правил соціального дистанціювання.

Це може бути причиною того, що вони більше захищені від коронавірусу, ніж чоловіки, свідчать результати опитування, яке провели вчені з італійського Університету Бокконі, передає WebMD.

Опитування проводили у кілька етапів серед 22 тис. жителів Австралії, Австрії, Франції, Німеччини, Італії, Нової Зеландії, Великої Британії та США. 59% респондентів жіночої статі вважають коронавірус серйозною загрозою здоров'ю людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розповів про плани щодо повторного локдауну в Україні

Серед чоловіків із цим твердженням погодилися близько 49%. Жінки також більше підтримують державну політику щодо соціального дистанціювання та правил поведінки під час карантину в громадських місцях.

Автори роботи заявили, що найбільші відмінності між чоловіками і жінками пов'язані з поведінкою, яка насамперед служить захисту інших, наприклад, кашляти в лікоть. Науковці також виявили, що відмінності в поведінці чоловіків і жінок під час пандемії були менш помітні серед подружніх пар, а також серед тих, хто безпосередньо постраждав від нового вірусу.

Коронавірус є тривалим захворюванням, яке має декілька етапів. Умовно можна виділити три головні стадії розвитку цієї хвороби, розповіла Ольга Голубовська, завідувачка кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету імені Богомольця, а також членкиня медичної ради при МОЗ.

Зараз ви читаєте новину «Чому жінки більше за чоловіків захищені від коронавірусу - відповідь учених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути