понеділок, 20 грудня 2021 04:37

Китай використав Huawei для кібератаки на Австралію - ЗМІ

Китай використав Huawei для кібератаки на Австралію - ЗМІ
Huawei відкидала ці заяви за відсутності доказів. Фото: Reuters

Китайські шпигуни використали компанію Huawei для кібератаки на австралійську мережу телекомунікацій у 2012 році.

Оперативники китайської розвідки проникли в лави технічних працівників Huawei, які обслуговували мережу австралійської телекомунікаційної компанії, йдеться у розслідуванні Bloomberg.

"Це призвело до оновлення програмного забезпечення шкідливим кодом, який встановили на обладнання Huawei в мережі. Унаслідок цього, ПЗ записувало всі комунікації, які проходили через нього, надсилаючи дані до КНР", - розповіли журналістам ексчиновники служби безпеки США.

Згодом шкідливе програмне забезпечення самознищилося і видалило значну частину доказів того, що будь-яка атака взагалі була. Водночас знахідка може стати ключовим доказом у протистоянні США та Австралії проти Китаю щодо шпигунства. Уряд США роками наполягає, що продукти китайської Huawei Technologies Co становлять загрозу національній безпеці будь-яких країн, які їх використовують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден заборонив обладнання Huawei та ZTE

Huawei відкидала ці заяви за відсутності доказів. У процесі розслідування Bloomberg не знайшов підтвердження того, що вище керівництво Huawei причетне до атаки або знає про неї. У компанії відмовилися надати чіткі відповіді на запитання.

У 2012 році спецслужби США виявили подібну атаку з Китаю, у якій також використовувалося обладнання Huawei. Сама ж компанія могла й не знати про атаки. У звіті, підготовленому комітетом Палати представників США повідомлялося, що китайським спецслужбам потрібно лише наймати техніків або менеджерів робочого рівня в цих компаніях, аби скомпрометувати мережі клієнтів.

У липні Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти 34 компаній з Китаю та Ірану. Під обмеження також потрапили компанії та громадяни Росії.

Зараз ви читаєте новину «Китай використав Huawei для кібератаки на Австралію - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути