понеділок, 26 листопада 2007 18:55

Володимир Трусюк потонув під кригою

Житель селища Городище Літинського району 19-річний Володимир Трусюк 23 листопада домовився із друзями піти до клубу на дискотеку. Його хата була навпроти сільського клубу, через річку Згар. Лід по краях хлопцю здався міцним. Вирішив не обходити через міст, обрав коротший шлях.

— Кладка за сто метрів була! — каже директор сільської школи та однофамілець загиблого Михайло Трусюк. — Він плавав добре, бо з дитинства — у воді.

На середині річки крига тріснула. Володимир упав у воду. Одяг швидко намокнув, і хлопець почав тонути. Коли зрозумів, що краї криги надто тонкі, щоб за них вхопитися, став кликати на допомогу. Доки односельці прийшли, навколо юнака була велика ополонка, він підламував лід під себе.

— Кажуть, мало не вся вулиця збіглася його рятувати, — розповідає голова села Сосни Світлана Медріцька. — Але на лід боялися заходити. Сміливіші до Володимира по льоду повзли й мотузки, й палки кидали. Витягнули Володю вже мертвого.

— Хлопець півтора місяця тому повернувся з армії. Планував влаштуватися в Літинську рятувальну службу МНС, — говорить директор школи Михайло Дем"янович. — У них на той час місць не було, сказали за два тижні прийти.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Трусюк потонув під кригою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути