Ексклюзиви
вівторок, 26 вересня 2017 07:20

Вигоріли 70 гектарів лісу

Автор: www.kg.ua
  Пожежники гасять ліс у Кременчуцькому районі на Полтавщині. Пожежа почалася 22 вересня. Вигоріло 29 гектарів
Пожежники гасять ліс у Кременчуцькому районі на Полтавщині. Пожежа почалася 22 вересня. Вигоріло 29 гектарів

70 га лісу вигоріли в Красноградському районі Харківщини. Пожежа почалася опівдні 22 вересня біля сіл Мартинівка, Наталине й Добренька. Найбільше горіли верхівки сосен. Рятувальники евакуювали людей із будинків поблизу лісу.

Причину пожежі встановлюють. Її могла спровокувати аномальна спека у вересні, за неофіційними даними.

— Автобусом вивозили людей з вулиці, найближчої до лісу, — говорить секретар Мартинівської сільради Наталія Головач, 48 років. — Не було як дихати. На витягнуту руку — нічого не видно. На одному подвір'ї згорів сарай, погріб і туалет. Вогонь перекинувся на хату, але пожежники затушили. У деяких городах вигоріла кукурудза. Зараз у селі спокійно. Диму немає.

— 24 вересня пожежу ліквідували остаточно, — каже 56-річний Ігор Лупандін зі Служби з надзвичайних ситуацій Харківщини. — Це перша масштабна лісова пожежа в області з початку року. Найскладніша. Вітер сягав 20 метрів на секунду. Вогонь миттєво перекидався верхівками дерев. А біля епіцентру займання стояли будинки.

22 вересня загорівся лісовий масив і в Кременчуцькому районі Полтавщини. Там вигоріли 29 га лісової підстилки і понад 3 га верхового лісу. Через близькість до вогню трьох дачних кооперативів їхнім власникам радили залишити небезпечну зону. Правоохоронці перекрили трасу Кременчук – Горішні Плавні, оскільки була висока задимленість. Пожежа швидко поширювалася через пориви вітру. З вогнем боролися 90 пожежників.

Зараз ви читаєте новину «Вигоріли 70 гектарів лісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути