четвер, 14 лютого 2008 07:08

ВІЛ-інфікованих супроводжують до роботодавців

В обласному наркологічному диспансері в Лубнах місяць тому відкрили громадський центр. Там надають підтримку ВІЛ-інфікованим та наркозалежним.

Працівник центру 35-річний Олександр Чепур каже, що ставлення до таких людей у суспільстві неоднозначне, тому їм потрібен супровід до роботодавця, в міліцію. Часто ведуть хворих до лікаря, бо ті самі йти не хочуть.

Зазвичай працівник центру чекає під кабінетом. Може втрутитися, якщо виникає непорозуміння. Нещодавно так супроводжували ВІЛ-інфікованого до лікаря отоларинголога. Якщо хворий не проти — відвідують його помешкання. Знайомляться з родиною, аби спільно допомогти позбутися наркозалежності.

Місяць тому до центру звернулася мати лубенчанки 27-річної Олени. ВІЛ-позитивна дівчина потрапила до інфекційного відділення лікарні. Багатодітна родина змогла оплатити лише перші тижні лікування.

— Знайшли гроші для лікування на якийсь час та допомогли родині зв"язатися з Полтавською обласною організацією "Світло надії", — розповідає Олександр Чепур. — Олену перевели на лікування в Полтаву. Гроші на ліки дає "Світло надії".

Фахівці центру працюють на громадських засадах. Спільно з наркодиспансером читають лекції про небезпеку зараження на ВІЛ-СНІД у школах та інших навчальних закладах.

Зараз ви читаєте новину «ВІЛ-інфікованих супроводжують до роботодавців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути