вівторок, 04 грудня 2007 09:29

Китаєць вилікувався від СНІДу

У Китаї повідомляється про унікальний випадок одужання ВІЛ-інфікованого через 6 років після зараження. "Сам не знаю, чому вірус відступив", - сказав селянин Вень Цунчень, що проживає в одному з сіл у північно-східній провінції Цзілінь. Про це у вівторок пише китайська газета "Женьмінь жибао".

Як відзначає видання, вперше страшний діагноз був поставлений китайцю ще в 2001 році і потім він підтвердився в ході повторних аналізів в 2003 році. Проте в липні поточного року результат чергового тесту на ВІЛ несподівано виявився негативним. Відтоді пацієнт побував ще в чотирьох клініках і медичних центрах, де у нього також не виявили в крові слідів вірусу імунодефіциту людини. Китайські експерти не можуть пояснити цей факт і мають намір провести серію додаткових досліджень, передає ІТАР-ТАРС.

Якщо все підтвердиться, то Вень Цунчень стане другою в світі людиною, що подолала ВІЛ-інфекцію. Перший подібний випадок стався з 25-річним шотландцем Ендрю Стімсоном. У серпні 2002 року він отримав позитивний результат тесту на ВІЛ у Вікторіанській клініці сексуального здоров"я. Через 14 місяців тест виявився негативним. Стімпсон говорить: "Я просто щодня пив вітаміни, щоб бути здоровим і щоб у мене не розвинувся повноцінний СНІД", повідомляє NEWSru.com.

 

Зараз ви читаєте новину «Китаєць вилікувався від СНІДу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути