пʼятниця, 08 лютого 2008 07:06

Вагітним, які чекають на хлопчика, на животі малюють слоника (ФОТО)

Автор: фото: Юрій МУРАХОВСЬКИЙ
  Інструктор розмальовує гуашшю живіт 25-річної Тетяни Дмитрук. Така процедура допомагає майбутній матері розслабитися
Інструктор розмальовує гуашшю живіт 25-річної Тетяни Дмитрук. Така процедура допомагає майбутній матері розслабитися

У залі басейну "Ніагара " у Вінниці на вул. 50-річчя Перемоги зібралося майже 20 вагітних. Двоє інструкторів розфарбовують їм гуашшю животи. Малюнки жінки в купальниках вибирають із каталогу.

— Ой який красивий равличок, хочу такий, — вигукує 25-річна Ольга Розторгуєва.

Жінка виношує другу дитину. З другого місяця відвідує заняття для вагітних у сімейному центрі "Берегиня". Туди її привів чоловік. Першого малюка вони народжували разом.

— Тут особлива атмосфера. Найбільше мені подобається плавати в басейні. Тоді в мене нічого не болить, — ділиться враженнями жінка.

— Сьогоднішнє заняття в нас з арт-терапії, — розповідає інструктор Ольга Заболотна, 20 років. — Малюємо жінкам на животиках різні малюночки, потім їх фотографуємо.

Якщо майбутні матері знають, що в них народиться дівчинка, малюють квіточки, качечок. Якщо хлопчик — слоненят, котиків.

— Цей метод допомагає розслабитися. Ми перейняли його у закордонних клінік, — додає Ольга. — Там на животах вагітних малюють майбутні татусі. Тут жінок багато, і вони соромляться в присутності чоловіків. Тому розмальовуємо їх самі. У мене непогано виходить, а ще допомагає колега.

— Ой як лоскотно, — сміється 25-річна Тетяна Дмитрук, якій на животі малюють слоника. — У мене аж малий перевертається від лоскотки.

З малюнками на животах жінки йдуть у "куточок відпочинку", де їх фотографують. Знімки віддадуть на наступному занятті. Фарбу змивають під душем і заходять у басейн на аквааеробіку.

— Ці заняття добре впливають на організм майбутньої мами, — розповідає Ольга. — У воді дитина перестає тиснути на внутрішні органи й перетискати судини малого тазу. Від цього тіло жінки розслабляється, зникають набряки на ногах і перестає боліти спина.

Вагітні повільно спускаються східцями в басейн і стають біля стін, тримаючись за бильця. Інструкторка починає заняття. Жінки лягають у воду на спину та повністю розслабляються, потім пірнають і затримують дихання.

— Зразу багато хто боявся пірнати, але вже звикли. Такі вправи допомагають жінкам при народженні дітей, — пояснює Ольга. — Вони вчаться дихати, затримувати дихання та повністю розслабитися.

Більшість відвідувачок приходять до центру, щойно завагітніють. Однак інструктори радять займатися лише після першого триместру, щоб не було ускладнень. За допомогою таких тренувань жінки народжують самостійно без розривів.

Зараз ви читаєте новину «Вагітним, які чекають на хлопчика, на животі малюють слоника (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути