пʼятниця, 15 березня 2019 06:45

Росія не відправляє "гумконвої" через вибори

Починаючи з 1 січня Росія не доставила на Донбас жодного гумунітарного конвою. Останню 84-ту за рахунком "допомогу" відправили 20 грудня торік. Вона важила 310 т і нібито складалася з дитячих продуктових наборів, товарів медичного призначення та новорічних подарунків.

Найбільше конвоїв з Росії було ­2015-го. Тоді вантажівки відправляли 38 разів. За 2018 рік — 12 "гумконвоїв". Усі поїздки супроводжували російські пропагандисти, вели трансляції.

— Завжди після заїзду російських фур на Донбасі спостерігали активізацію бойовиків. Вони поставили собі за завдання максимально зменшити інформаційну активність під час виборчої кампанії, — каже військовий експерт Олексій Арестович, 43 роки. — Сподіваються провести хоч когось, аби не Порошенка. Гуманітарні конвої завжди є приводом для втручання міжнародних організацій, урядів Франції, Німеччини, США, Великої Британії. Вони завжди засуджують ці поставки і конвої стають приводом для посилення санкцій і підтримки України.

— Вони продовжують постачання до лав своїх першого та другого армійських корпусів. І навіть збільшили його. Але роблять це потайки, — додає Арестович. — Уночі, не конвоями, а кількома машинами, що не привертають уваги. Та й не варто забувати про залізничні станції Дебальцеве й Іловайськ, куди також постачають вантажі. Можливо, й після виборів використовуватимуть цю схему, і не повертатимуться до конвоїв.

Зараз ви читаєте новину «Росія не відправляє "гумконвої" через вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути