вівторок, 04 грудня 2018 07:40

Рейковий автобус зламався на другий день після запуску

Автор: WWW.ITC.UA
  Салон рейкового автобуса ”Песа 620м” вміщує 110 пасажирів. Курсує до аеропорту ”Бориспіль” із київського залізничного вокзалу кожні 30–40 хвилин. Вартість квитка в один бік — 80 гривень
Салон рейкового автобуса ”Песа 620м” вміщує 110 пасажирів. Курсує до аеропорту ”Бориспіль” із київського залізничного вокзалу кожні 30–40 хвилин. Вартість квитка в один бік — 80 гривень

Із 30 листопада з київського залізничного вокзалу до аеропорту "Бориспіль" почали ходити чотири рейкові автобуси "Песа 620м". Їздять кожні 30–40 хв. в обох напрямках. Із Києва відправляються з колії №14.

Вартість квитка в один бік становить 80 грн, дитячого — 60. Білети можна придбати в касі або у спеціальних терміналах, установлених на вокзалі. Час у дорозі — до 35 хв. Робить зупинку на станції "Дарниця".

1 грудня один з експресів зламався дорогою до летовища. Виїхав із Києва об 11:01 і мав прибути за 37 хв. Спинився через проблеми з двигуном за 5 км до місця призначення. Пасажири, які запізнювалися на рейс, виходили з вагона та йшли пішки. Решта чекали. Вагон відбуксували до Борисполя близько 13:00.

2 грудня ввечері люди чекали на потяг у спеціально облаштованих кімнатах для пасажирів, які взяли квитки на рейкобус. На стінах — табло з розкладом авіарейсів.

— Близько п'ятої вечора ніхто не оголосив посадку на автобус, — говорить англійською турецький економіст Ерсин Сенель, 30 років. Прилітав до Києва у справах. — Люди сиділи і ніхто не зрозумів, що автобус відправився. Наступний — за годину. Мій літак до Стамбула о 19:30. Матиму 40 хвилин на реєстрацію.

Між крісел ходить 18-річна Марія у рожевому пуховику. Її робота — пояснювати пасажирам інформацію, розміщену на стендах. Працює на волонтерських засадах.

— Здесь бы решить вопрос чая и кофемашин, — каже. — Еще бы обогреватели грели сильнее. Но это временные трудности. В основном здесь ждут рейсов иностранцы. В день открытия маршрута приезжал Петр Порошенко и еще несколько министров. Люди как люди — у кого-то охраны больше, у кого-то — меньше.

Вагон польського виробництва прибуває о 18:00. Доступу до інтернету немає, відсутні розетки. Квитки продають без місць, тому пасажири займають їх довільно.

Біля вікна сидить чоловік у короткій чорній шубі і гостроносих черевиках. На сусіднє крісло склав один на одного п'ять тортів "Рошен". Поруч дві літні жінки. 60-річна Наталія Миколаївна прилетіла до Києва з Лондона.

— Подивимося, які будуть враження, — говорить. — Якщо вчасно доїдемо, то гарні. А якщо зламається посеред поля на півтори години, враження будуть не дуже. Погано, що немає зупинки на Видубичах. Зразу казали, що буде, а не зробили. Незручно.

Контролер перевіряє квитки.

Біля виходу з аеропорту курить таксист Олександр.

— Нововведення не зашкодять таксі, — каже. — Люди, які їздили машинами, так і продовжуватимуть. Возимо з Києва за 500 гривень.

Крім рейкового автобуса і таксі, до бориспільського аеропорту можна дістатися автобусом "Скайбас" та приміською маршруткою. В автобусі, який відправляється із залізничного вокзалу, беруть 50 грн. Маршрутка №316 їздить зі станції метро Лівобережна. Проїзд коштує 32 грн.

Зараз ви читаєте новину «Рейковий автобус зламався на другий день після запуску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути