середа, 21 листопада 2012 06:45

П'ять днів у столичних квартирах було холодно

Автор: Малюнок: Володимир Казаневський
 

— С утра из дома выхожу на улицу, и такое ощущение, что тут теплее, чем в квартире. Дома постоянно ходим одетые, — розказує у вівторок 27-річна Оксана Соловей із будинку №32 по просп. Героїв Сталінграда в Києві. — Вода з крана теж ледь тепла тече. А платимо за опалення майже 300 гривень.

Суттєво похолодало впродовж останніх п'яти днів у квартирах жителів Дарницького, Деснянського, Солом'янського та Голосіївського районів.

— Удома плюс 16. Дитину в дві кофти вбираю та теплі штани. На підлогу зранку босою ногою не можу стати, така холодна. Вмикаємо масляний обігрівач, а він світло накручує. Аби дитину помити у ванній, відкриваю тільки гарячий кран і паралельно ще каструлю грітися ставлю на кухні, — говорить 31-річна Лідія Гуріна з вул. Ахматової, 14б.

Батареї стали менше нагріватися з 16 листопада, бо компанія "Нафтогаз" через заборгованість підприємства "Київенерго" знизила тиск подачі газу на теплоелектроцентралі.

— "Нафтогаз" є монополістом, диктує свої умови, — пояснює 36-річний Ярослав Рибошук, аналітик "Асоціації міст України". — Наприклад, запровадив певні обмеження щодо обсягів використання газу. Якщо вони більші, починається фінансовий тиск. Для побутових потреб населення ціна 1300 гривень за тисячу кубометрів. Якщо використають більше, то мають платити 4700. А в тарифі споживача закладено 1300. Через різницю виникає борг. Підприємства недодають тепла в квартири не тільки киян, а й по всій країні. Минулого тижня відключили в Борисполі всі котельні, раніше були проблеми в Тернополі, Львові.

Заборгованість "Київенерго" перед "Нафтогазом" сягає 1,4 млрд грн.

— Кабінет Міністрів виділив 1,7 мільярда на різницю в тарифах. Тиск у котельнях відновлять протягом семи годин, — запевняє у вівторок Олександр Мазурчак, перший заступник голови Київської міськдержадміністрації.

Зараз ви читаєте новину «П'ять днів у столичних квартирах було холодно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути