Ексклюзиви
вівторок, 12 лютого 2008 07:02

Постраждалих від вибуху будинку у Львові переселять у четвер

Автор: фото: Віталій ГРАБАР
  Міліція пропускає через загороджувальну стрічку на вулиці Костюшка у Львові мешканця будинку №14 із клунком речей. У п’ятницю постраждалим від вибуху дозволили забрати найнеобхідніше
Міліція пропускає через загороджувальну стрічку на вулиці Костюшка у Львові мешканця будинку №14 із клунком речей. У п’ятницю постраждалим від вибуху дозволили забрати найнеобхідніше

У Львові триває ліквідація наслідків вибуху будинку N14 по вулиці Костюшка. За попередніми оцінками, сума завданих збитків сягає понад 10 мільйонів гривень.

Із резервних фондів Львівської облдержадміністрації та міськради постраждалим виділили 376 тис. грн матеріальної допомоги.

— Дали по три тисячі на чоловіка і ще стільки ж отримала від БЮТу, — розповідає 45-річна Ганна Гураль. — У п"ятницю дозволили забрати речі зі зруйнованої хати. Та де там жити! Стіни, стеля у тріщинах, усе хитається. Забрали, що змогли винести, хіба меблі лишили — пропадуть. Телевізор відвезла до сестри, сховала в підвалі. Відсиріє — то буде по ньому.

Нині Ганна Гураль із квартири N11 живе в одномісному номері готелю "Львів". Тут ще 28 мешканців будинків N14 по вул. Костюшка та NN 10 і 12 по вул. Січових Стрільців. Переселити їх обіцяють у четвер.

— А нам нічого не виплатили, бо ми тут не прописані, — каже 23-річна Ірина Безклуба. — А дівчатам із "Пузатої хати" по дві тисячі дали.

Ірина Безклуба родом із села Потік Рогатинського району Івано-Франківської області. У Львові працює продавчинею канцтоварів на вул. Сахарова. Її чоловік Микола Безклубий, 24 роки, прописаний в Івано-Франківську, трудиться на гуртівні будматеріалів "Хіміфарб", що на вул. Городоцькій. Сім"я мешкала в квартирі N11а із братами Школярами: 20-річним Богданом та 13-річним Андрієм. Це діти рідного дядька Ірини Михайла.

— Старшому братові вже видали допомогу, а за молодшого гроші отримають батьки, — каже жінка.

Власник квартири N11а Михайло Школяр із дружиною Оксаною були в Італії на заробітках. У понеділок увечері повернулися до України.

Під час вибуху Ірина Безклуба поранила праву руку, а Микола зазнав травми лобної ділянки голови.

— У лікарні зашивали переднісся і дві брови. У нього ще коліно та рука пошкоджені, — каже Ірина. — Чоловік саме на перев"язку пішов, лікарняний виробляти.

— Із роботи дзвонили, обіцяли додати кілька гривень до зарплати, — розповідає Микола. — Зі шваграми у п"ятницю забрали пилосос, комп"ютер, телевізор. Газова плита, холодильник, пралька, мікрохвильовка — усе знищене.

Рятувальники МСН припинили роботи на місці вибуху. Нині будівельні бригади розбирають завали і вивозять тонни сміття.

У суботу коштом міськради на Янівському цвинтарі поховали Віталія Хлєбнікова. Експерти встановили, що мешканець квартири N13 загинув внаслідок вибуху.

У міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги перебувають мешканці квартири N12, 83-річна Зінаїда та 82-річний Іван Путні, 79-річна Ксенія Фіялка із помешкання N4 та 17-річна Наталія Павлюк із 11б. Їхній стан медики оцінюють як легкий. У  міській клінічній лікарні N8 у важкому стані лежить 68-річна Світлана Хлєбнікова.

Зараз ви читаєте новину «Постраждалих від вибуху будинку у Львові переселять у четвер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути