Ексклюзиви
субота, 16 лютого 2008 07:06

Постраждалі від вибуху будинку у Львові житимуть у готелі

Влада Львова заплатить 501 960 грн. за проживання в готелі та триразове харчування потерпілих від вибуху будинку N14 на вул. Костюшка. Грошей вистачить на три місяці. Куди подіти людей у травні — міська влада ще не вирішила.

— Ми зобов"язані виплатити постраждалим по три мінімальні заробітні плати й забезпечити їх тимчасовим житлом, — каже Василь Косів, 34 роки, голова комісії щодо використання та розподілу коштів для потерпілих. — По три тисячі гривень отримали 38 прописаних у квартирах. Таку ж суму виплатили працівниці "Пузатої хати". П"ятеро осіб, які мешкали в будинках без реєстрації, отримали по три тисячі з рахунку для благодійних внесків.

У готелі "Львів" уже тиждень мешкають 36 постраждалих від вибуху, який стався 7 лютого.

— За попередніми висновками експертизи "НДІ Проектреконструкція", будинок N14 на Костюшка підлягає відновленню, — говорить Сергій Бабак із міського департаменту житлового господарства. — Орієнтовно на це потрібно 10 мільйонів гривень. У столиці мають затвердити фінансування робіт. Коли дізнаємося, скільки триватиме відбудова, із кожним мешканцем  вирішимо питання переселення з готелю до іншого місця.

Причин вибуху ще не встановили.

Зараз ви читаєте новину «Постраждалі від вибуху будинку у Львові житимуть у готелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути