субота, 22 березня 2008 07:06

Почали зносити торговельний центр перед стадіоном "Олімпійський"

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  За кілька годин до початку демонтажу центру ”Троїцький” на майданчику працюють робітники. Екскаватори готові зносити будівлю
За кілька годин до початку демонтажу центру ”Троїцький” на майданчику працюють робітники. Екскаватори готові зносити будівлю

У четвер, 20 березня, в Києві почали зносити недобудований торговельний центр "Троїцький" біля стадіону "Олімпійський".

— Одну колону ламаємо, й усе. Ви ж розумієте, що сьогодні все зносити не будуть, — каже в.о. голови Київської міськдержадміністрації Анатолій Голубченко, 57 років. — Для нормальної роботи потрібно, аби під"їхали самосвали і щоб людей тут не було.

За кілька годин до початку демонтажних робіт на подвір"ї перед "Троїцьким" вештаються кілька робітників. Біля недобудови лежить купа дерев"яної та металевої опалубки, розкидане сміття. Один будівельник фотографує мобільним телефоном ТРЦ — "хай буде, на пам"ять".

— Зараз на цьому об"єкті працюють п"ятеро будівельників, а в 2003-му тут було близько тисячі осіб, — розповідає "ГПУ" начальник ділянки Андрій Мартинюк, 32 роки. — Висота всього будинку мала бути 36 метрів. Ми встигли добудувати до дванадцяти. Тепер фактично нічого не робимо. Робітників залишили, щоб щось розвантажили, воду качали з підвалу, сміття прибирали.

О 16.25 перший екскаватор починає зносити колону на другому поверсі споруди. На це йде 15 хв. Анатолій Голубченко уважно стежить і дивується: "Думав, це буде швидше".

УЄФА вимагала до проведення чемпіонату з футболу Євро-2012 знести торговельно-розважальний центр, бо для вболівальників залишався надто малий прохід. 6 лютого цього року Кабінет Міністрів підтримав меморандум щодо демонтажу "Троїцького". Міська влада обіцяє виконати цю постанову до 1 липня.

Міський голова Леонід Черновецький до ТРЦ не приїхав. Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, 58 років, з"являється через 20 хв. після початку роботи екскаватора.

— Я трохи здивований, що нарешті почалось. Упевнений: це перемога суспільства, — зазначає він. — Сьогодні ж повідомлю УЄФА про початок демонтажних робіт. Особисто я чекав на це п"ять років. Скажу, що якби не Євро-2012, то сумніваюся, що центр зносили б.

Після того як представники влади роз"їхалися, роботи припинилися. Коли почнуть демонтувати всю споруду, працівники Київметробуду не знають. Кажуть, ще навіть немає проекту на знесення.

— Ми будували його з 2003 року. А два дні тому привезли і встановили американську спецтехніку для демонтажу, — розповідає Сергій Рябоконь із Київметробуду. — Будівництво тут унікальне, з пластиліну такого не виліпиш. Зламати його теж непросто, та й шкода.

Зараз ви читаєте новину «Почали зносити торговельний центр перед стадіоном "Олімпійський"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути