вівторок, 23 грудня 2008 17:03

Після медогляду в жителів Одещини погіршав зір

Зо три десятки жителів Ананьївського району на Одещині скаржаться на різке погіршення зору. Люди пов"язують це з візитом у районну лікарню кілька тижнів тому.

— Нам капали під час медогляду два тижні тому атропін, що розширює зіниці. Казали, для діагностики очних хвороб, — каже Олексій Свіриденко, 54 роки, житель Ананьєва. — Того ж дня очі заболіли, ніби від піску. Зараз зір відновлюється, але дуже повільно.

Депутат Ананьївської райради Володимир Сєдов нарахував два з половиною десятки таких, як Олексій Свіриденко. Люди вважають, справа в халатності медиків, які застосували прострочені ліки.

— Із кінця листопада чиновники райадміністрації, пенсіонери, пацієнти лікарень і студенти проходили медогляд. Містом поповзли чутки, що окуліст закапував очі, а люди після того втрачали зір, — каже "ГПУ" депутат Володимир Сєдов. — Я спілкувався з пенсіонером Олексієм Іващуком. У нього після профілактичного огляду свербіло в очах, сльозилося. Він віддав усі заощадження на лікування цієї "профілактики", їздив у приватну клініку в Котовську, відновлював зір.

Медики помилки не визнають, кажуть, препарат був якісний. Хворобу жителів називають вірусним кон"юнктивітом. Влада лікарів підтримує.

— Вірусний кон"юнктивіт поширений переважно серед дітей. Два тижні він тривати не може. У даному випадку це, напевне, хімічний або бактеріологічний кон"юнктивіт. Коли очі заражаються від агресивного середовища або неякісних ліків, — каже Петро Лисенко, лікар з одеської клініки "Гармонія".

Депутат Володимир Сєдов додає: кілька днів тому медогляд в окулістів мали пройти чиновники райадміністрації. Усі вони категорично відмовилися закапувати очі. Краплі атропіну проходять зараз експертизу в районній лабораторії. Справою займається обласна санстанція.

Зараз ви читаєте новину «Після медогляду в жителів Одещини погіршав зір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути