четвер, 14 січня 2010 07:49

"Пес відчув силу над господарями"

— Пес часто ланцюги рвав, але ніколи не кидався на людей. Побігає по двору, скрутю проволкою ланцюг та й прив"язую його, — каже 27-річний Василь Мізерний із села Ребедайлівка Кам"янського району Черкащини. — А це чую, годин у п"ять вечора жінка кричить. Вибіг із хати: Свєта лежить на снігу, а Ральф зубами тримає її за лице. Жутко. Я відтягую собаку від жінки, а він давай мене кусати. За ноги, спину. Урешті заспокоївся. Я побіг до сусіда, він мисливець, прийшли та й застрелили.

Ральф — 4-річний пес, помісь кавказької та німецької вівчарки. Застреленого собаку відвезли до райветлікарні. Сказу в нього не виявили.

Світлану Мізерну доправили до лікарні. Дві глибокі рани на обличчі зашивали. Василя Ральф не сильно покусав — через міцну тканину штанів.

— Таке трапляється часто. Проблема у вихованні собаки, — пояснює кінолог із Черкас Володимир Линник, 24 роки. — Пес відчув свою силу над господарями. А це неприпустимо. Собаку треба навчати. Краще брати не помісь, а чистокровного. Крім того, кавказька вівчарка — специфічна порода, виведена для випасу овець. Я не раджу її брати нікому. Якщо в господаря немає можливості займатися псом, то краще взяти дворнягу.

Зараз ви читаєте новину «"Пес відчув силу над господарями"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути