Ексклюзиви
вівторок, 07 лютого 2017 06:10

Павла Шеремета могли вбити через "Білоруського партизана"

Убивство журналіста 44-річного Павла Шеремета замовили спонсори сайту "Білоруський партизан". У цьому переконаний білоруський опозиціонер і колишній політв'язень Микола Статкевич. Раніше слідчі припускали, що виконавчого директора "Української правди" вбили для дестабілізації України.

— Ваша версія здається дивною. У країні війна, загинули тисячі. Одна людина жодним чином не розхитає ситуацію, — каже Статкевич. — Це швидше пов'язано зі створеним у Москві сайтом "Білоруський партизан". Шеремет був його керівником. Видання патріотично орієнтоване. Але гнуло свою політичну лінію — деяких політиків підносило, декого "затирало". Сайт фінансували російські спецслужби через посередників. Павло переїхав до Києва, і сайт зайняв проукраїнську та антимосковську позицію. У певних колах це сприйняли як зраду. Посередники опинилися в складних умовах, бо нібито підтримували ворожий проект. Знищивши Шеремета, врятували репутацію.

Павла Шеремета підірвали в центрі Києва 20 липня торік. Вибухівку закріпили на днищі авто. Злочин не роз­крили.

Зараз ви читаєте новину «Павла Шеремета могли вбити через "Білоруського партизана"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути