четвер, 22 листопада 2007 07:14

ООН зупинила чорнобильську гуманітарну допомогу

19 листопада в Нью-Йорку Генеральна Асамблея ООН припинила програму надання гуманітарної допомоги потерпілим від аварії на Чорнобильській АЕС.

— Відтепер не буде безплатного надання товарів та послуг для постраждалих, — кажуть у представництві ООН в Україні. — За пріоритет ми візьмемо створення нових робочих місць у районах навколо місця аварії. Щоб вивести ці території з депресивного стану. Зараз головна мета — повернення до нормального життя міст і сіл, жителі яких були колись примусово відселені.

На асамблеї експерти ООН не змогли назвати точну суму загальної гуманітарної допомоги, яку надали Україні після 1986 року, коли сталася аварія.

— Наша мета — зробити все можливе, щоб за 10 років забезпечити життя в потерпілих регіонах. Воно має повернутися в нормальне русло, — каже Кемаль Дервіш, координатор міжнародного співробітництва ООН з питань Чорнобиля. — Туди ми повинні залучати інвестиції та розвивати там громади.

Зараз ви читаєте новину «ООН зупинила чорнобильську гуманітарну допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути