четвер, 02 грудня 2021 00:20

Облгази піднімуть тариф за розподіл

— Лубнигаз просять передавати дані за газ по вайберу. Але не всі пенсіонери мають таку можливість. Якщо робити по вайберу, то ціна на газ 7,99 гривні, а якщо телефоном — 9,99 гривні. Чому? — запитує Іван Миколайович, 81 рік, із селища Оржиця Лубенського району на Полтавщині. — Крім цього, повідомили, що піднімуть вартість за транспортування газу. Не розумію, на основі чого? А якщо сталася поломка, то ремонтувати за свій рахунок?

— Передавати дані за газ можна через вайбер і телефоном. Ціна різниться, бо такі умови ставить наше підприємство. Хочемо спонукати більше людей передавати реальні показники вайбером, — пояснюють у Лубнигазі. — Якщо пенсіонери не мають вайберу, можуть просити допомоги у дітей або інших родичів, сусідів.

Тариф за розподіл газу 2022 року піднімуть, аби компенсувати витрати операторів газорозподільних мереж. Їм не вистачає коштів через зростання ринкової ціни газу, який використовують для виробничо-технологічних витрат, подорожчання пального та збільшення зарплат працівників.

— Суми в платіжках залежатимуть від об'єму споживання й тарифів, встановлених для облгазів, — кажуть у Лубнигазі. — Щоб порахувати плату за розподіл, треба використану кількість газу за останній рік поділити на 12 місяців і помножити на тариф за розподіл. У нас тариф із 1 лютого цього року за один "куб" на місяць становить 1,79 гривні.

Ремонт газового обладнання виконують працівники Лубнигазу. Послугу оплачує користувач. Ціна залежить від типу поломки.

Зараз ви читаєте новину «Облгази піднімуть тариф за розподіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути