неділя, 25 лютого 2007 17:30

Наталія Петько народила трьох хлопчиків

Автор: фото: Надія ШТУПУН
  Вінничанка Наталія Петько заколисує одного зі своїх трьох синів у пологовому будинку №1
Вінничанка Наталія Петько заколисує одного зі своїх трьох синів у пологовому будинку №1

У вінницькому пологовому будинку N1 28-річна Наталія Петько  народила трьох хлопчиків. Двоє дітей важили по 2450 г, ще одна — 2700. Пологи пройшли без ускладнень. Лікарі виділили для породіллі та немовлят окрему палату.

— Медики назвали дітей трьома богатирями. Тому ми думали назвати їх як героїв казки: Іллею Муромцем, Добринею Нікітічем та Альошею Поповичем, — каже батько трійні Максим, 29 років. — Але передумали й назвали Романом, Богданом і Павлом.

Подружжя Петьків разом вісім років. Максим працює комерційним директором вінницької приватної фірми "Віннеско". Наталя до декретної відпустки була там головним бухгалтером.

Максим розповідає, що спочатку лікарі говорили про двійню. Якось після чергового ультразвукового обстеження Наталя зателефонувала чоловікові.

— Ти стоїш? — запитала. — Сідай! У нас буде трійня!

Виявилося: одного хлопчика було погано видно і медики припускали, що то гематома. Максим жартує, що певно, цей син буде "есбеушником".

Гостей до Наталі не пускають. У місті епідемія грипу, тож побоюються, щоб немовлята й породілля не захворіли.

Завідувачка відділу новонароджених Людмила Сатановська каже, що трійні у Вінниці народжуються майже щороку. У цьому самому пологовому будинку востаннє таке трапилося 26 січня 2005-го.

— На батька схожий наймолодший, Рома. Такий же серйозний, — розказує Наталя. — Середульший, Богдан, поки що тихий, спокійний. А Павло — найбільший і, здається, найледачіший.

Живе подружжя в однокімнатній квартирі на тринадцятому поверсі. Раніше зарплати їм вистачало. Зараз сподіваються на допомогу держави. Наприкінці минулого року Віктор Ющенко закликав керівництво областей взяти під опіку родини, в яких народилися трійні.

Мер Вінниці 29-річний Володимир Гройсман запевняє, що родині Петьків уже приготували подарунок. Однак не розказує, який саме. Обіцяє зробити це, коли Наталю виписуватимуть із пологового будинку.

За трійню Левчуки отримають квартиру

У січні цього року в сім"ї Левчуків із Рівного, 24-річної Ірини й Олега, 25 років, народилася трійня. Міська влада пообіцяла подарувати подружжю нову трикімнатну квартиру. Окрім цього, батьки отримають пральну машину, три візочки й ліжечка.
Народила Ірина без ускладнень. Дві доньки важили 1400 г, а третя — 1330. Левчуки вже мають 4-річного сина Юрія.
Торік трійня народилася в кримському місті Євпаторія. Софія, Мирослава та Світлана з"явилися на світ у родині Петрових. Міська влада обіцяла подарувати їм трикімнатне помешкання, однак досі не виконала обіцянки.
Тоді ж, уперше за 20 років, народилася трійня на Черкащині. Кирило, Кристина та Карина Шумки з"явилися на світ 8-місячними. Міська влада подарувала батькам пральну машинку.

Зараз ви читаєте новину «Наталія Петько народила трьох хлопчиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути