пʼятниця, 22 вересня 2017 06:50

"Найбільші любителі морозива — чоловіки від 30 років"

Автор: www.facebook.com
  Власник студії морозива Массімо Джеларті контролює приго­ту­вання страв. Їх замо­рожують за допо­могою рідкого азоту за темпера­тури 195 граду­сів. Це відбува­ється на очах у клієнтів
Власник студії морозива Массімо Джеларті контролює приго­ту­вання страв. Їх замо­рожують за допо­могою рідкого азоту за темпера­тури 195 граду­сів. Це відбува­ється на очах у клієнтів

— Морозиво зі смаком піци й базиліку їла в Неаполі. Італійці люблять такі десерти. Тоді віддала 10 євро. Але розчарувалася. Солоний смак не вразив ні мене, ні сина. А страви від Массімо Джеларті подобаються, — говорить киянка 32-річна Катерина Дєтковська.

У студії морозива "Джеларті" замовляє філе форелі з морозивом із горгондзоли (італійський сир із пліснявою. — ГПУ). До нього — салат "Цезар" із морозивом із часнику та білих грибів. За дві страви платить 250 грн.

Студію відкрили в торговельно-розважальному центрі "Лавіна". Це перший такий заклад у столиці.

— Минулого разу обідали тут із чоловіком. Замовили пасту карбонара з беконовим морозивом. Таке поєднання не дивує. Ми ж додаємо сметану до борщу, то чому ж морозиво не можна? — каже Катерина.

У меню закладу є 120 видів морозива, піца, роли та суші з нього.

— Кто-то коллекционирует машинки, кто-то играет на гитаре. А я изобретаю рецепты мороженого 15 лет, — розповідає шеф ресторану Массімо Джеларті, 40 років. — Такої студії, як у нас, немає у світі. Десерти й суші з морозива бачив в Італії, суп із цим десертом куштував у Франції. Але все разом в одному місці та з натуральних інгредієнтів — такого немає.

Страви готують на очах у клієнтів. Заморожують завдяки рідкому азоту за температури 195°С. Роли крутять на крижаному столі. Його на замовлення виготовили в Італії. Морозиво подають у кам'яній чаші, що перед тим протягом 6 год. охолоджують до -20°С.

— Аби страва довше не танула, — додає Массімо. — Термін придатності морозива – два тижні. Але його з'їдають того ж дня.

Я вчився робити десерти в Італії. Та не перейняв звідти жодного рецепту. Усе меню авторське. Розробили алкогольну карту морозива. Наприклад, у сорбеті з мартіні — 50 відсотків спиртного. Найпопулярніше — бурбон із чорним шоколадом і журавлиною, а також — текіла з лимоном і сіллю. Замовляють десерт "Прага" із темного пива, солоних арахісу й карамелі.

Найбільші любителі морозива — чоловіки від 30 років.

Найдорожче — фісташкове, для якого використовують зелені американські фісташки, морозиво з козячого сиру "Шевр" з інжиром і грушею. Ціна за пор­цію — 150 грн.

За 12 хв. Массімо виготовляє морозиво зі смаком ванілі, цитрусових і мигдалю за французьким рецептом 1649 року. Воно легке й ніжно-солодке. Пахне корицею. Потім пригощає шоколадними суші з васабі (японський хрін. — ГПУ). Вони ароматні, злегка гострі. Є морозиво зі смаком чорного хліба.

— Пропонуємо сім видів морозива для діабетиків. Цукор замінюємо стевією (трава — натуральний підсолоджувач. — ГПУ), — каже Массімо Джеларті. — Створив таке для свого друга. До цього він відмовлявся від десерту два роки.

Додають активоване вугілля

На Хрещатику продають темно-сіре морозиво зі смаком тірамісу. У нього додають активоване вугілля. 100 г коштує 24 грн.

— Нещодавно купували десерт із чоловіком, — розповідає 31-річна Оксана Тарасова. — Багато не з'їси — трохи приторний смак. Тому до темно-сірого додають вишневе морозиво з кислинкою. Коли усміхаєшся, здається ніби зуби вимащені в цемент.

Зараз ви читаєте новину «"Найбільші любителі морозива — чоловіки від 30 років"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути