субота, 10 листопада 2007 07:09

Мистецький симпозіум перервали через бабусю

На три дні припинив роботу симпозіум садово-паркової скульптури у граніті, який розпочався на подвір"ї Львівської галереї мистецтв. Мешканка розташованого поблизу будинку поскаржилася у санітарно-епідемологічну станцію.

— Казала, що їй порохи летять у хату, — пояснює організатор симпозіуму Орест Яворський, 56 років. — Хоча пил від граніту не розпорошується аж до будинку, і шуму ми не створюємо. Ця бабуся живе на третьому поверсі, її вікна квартири виходять на протилежний бік.

Скульптори були змушені на три дні припинити роботу через заборону санстанції.

— Вони думали, що ми тут незаконно виготовляємо надмогильні пам"ятники, — дорікає майстер. — Чиновники видали припис про заборону, не зробивши жодних замірів чи аналізів. На заступника директора галереї мистецтв наклали штраф 800 гривень.

Загалом у симпозіумі бере участь п"ятеро скульпторів із Донецька, Києва і Львова. Вони вже залили фундаменти біля музею мистецтва давньої української книги, аби встановити там свої роботи.

— Це буде подарунок місту від фірми "Політеп", яка фінансує симпозіум, — каже пан Орест. — 18 тонн граніту вартістю майже 2 тисячі доларів нам подарував колега з Житомира Віталій Рожик.

Зараз ви читаєте новину «Мистецький симпозіум перервали через бабусю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути