пʼятниця, 21 вересня 2018 00:25

Мерію заблокували майже 100 людей

Приблизно 100 людей заблокували входи до міської ради Полтави вранці 19 вересня. Зібралися, аби не пропустити на роботу відсторонених від обов'язків мера Олександра Мамая, його заступників і секретаря Оксану Деркач.

За усунення Мамая і його заступників 14 вересня проголосували 29 депутатів міськради, які зібрали позачергову сесію. Виконувачем обов'язків мера призначили 37-річного Олександра Шамоту із "Соціал-демократичної партії". Міська рада працює у звичайному режимі. Не пропускаємо на роботу звільнених людей, — говорить 28-річний Едуард Волков із фракції міськради "Рідне місто".

Ті, хто блокує мерію — не міські активісти, а тітушки, говорить Олександр Мамай, 50 років:

— Їх привезли з Харкова кількома автобусами. За моєю інформацією, їм заплатили нардеп Сергій Каплін і депутат міськради Андрій Матковський. Кілька днів постоять і поїдуть додому.

Олександр Мамай оскаржуватиме своє усунення в суді.

— Подібне зміщення мера — прецедент в Україні. Виникає питання — чи мали право голосувати за недовіру меру депутати, частина з яких зайшли в мерію замість раніше відкликаних? Крапку поставить суд, — каже координатор програм Комітету виборців у Полтавській області Євген Янкевич, 42 роки. — Сторона Мамая стверджує, що депутати, які прийшли на заміну колег — ще не набрали повноважень. Їм не вручили посвідчення. Натомість опозиція стверджує, що список із цими людьми вже опублікували на сайті Центральної виборчої комісії. Тому мають право голосу.

Зараз ви читаєте новину «Мерію заблокували майже 100 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути