Ексклюзиви
середа, 07 травня 2008 07:13

Глядачам Євро-2012 не вистачить готелів

Глядачам футбольних матчів, що відбудуться в Донецьку в рамках Євро-2012, пропонують скористатися квартирами і будинками місцевих жителів.

Міськрада сформує реєстр житла, яке здаватимуть в оренду. До нього пред"являть вимоги: якісні умови проживання, чистота, наявність гарячої та холодної води.

— Зараз ми починаємо готувати гуртожитки, будинки відпочинку за містом. Але ще 10–15 тисяч людей мають десь жити, — каже Сергій Нікітенко з міськради. — Будувати стільки готелів, які потім будуть нерентабельні, інвестори не хочуть. Тому ми розробимо програму, суть якої — у здачі власної оселі чи кімнати. Зараз це ідея, найближчим часом маємо узгодити, як її реалізуватимемо. Пересічний донеччанин зможе заробити.

У місті діє майже 26 готелів — це 2500 місць. У планах — будівництво ще 18 і розширення дійсних закладів: добудова поверхів, виселення офісів та облаштування номерів.

Матчі Євро-2012, окрім Донецька, пройдуть у Києві, Львові та Дніпропетровську. У львівській міськраді вважають, що туристам вистачить готелів та гуртожитків. Тому наслідувати Донецьк не доведеться. У місті працює 36 готелів, планують звести ще 24.

У Дніпропетровську діє 58 закладів, побудують іще вісім.

На думку представників УЄФА, в Києві умови та сервіс найкращий. У столиці функціонує 122 заклади готельного типу. Цьогоріч відкриють дев"ять готелів, до 2011-го планують збудувати ще 47.

Зараз ви читаєте новину «Глядачам Євро-2012 не вистачить готелів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути