вівторок, 09 грудня 2008 17:00

Олена Цимбал винесла колегу з аміачної хмари

Опівночі 7 грудня на Чернігівському молокозаводі стався витік аміаку.

Газоподібна речовина сочилася з-під прокладки вентиля. 39-річний компресорник Віталій Прищепа спробував перекрити вентиль, але газ почав виходити швидше. Чоловікові обпекло обличчя й легені. Отруєного постраждалого відтягла від небезпечного місця охоронниця Олена Цимбал, 35 років. Жінка також постраждала. Під час аварії на підприємстві витекли 25 кг газоподібного аміаку.

— За попередніми даними, на молокозаводі розгерметизувався запасний вентиль аміакопроводу. Мабуть, "травила" прокладка. Аміакопровід встановлений у резервному компресорі, — розповідає "ГПУ" 35-річний Андрій Хожаінов з управління Міністерства з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області. — Це сталося у приміщенні компресорної. Машиніст компресорної установки Віталій Прищепа спробував закрити вентиль. Якраз у той час газ пішов ще більше. Тому машиністові обпалило газом обличчя, попекло легені.

За викликом на молокозавод прибуло 32 пожежних на десяти машинах. Вони осадили отруйний газ розпиленими струменями води. Працювали рятувальники у протигазах. Вентиль вдалося перекрити через чверть години.

"Швидка" доправила обох постраждалих до реанімації чернігівської міської лікарні N2. Лікарі оцінюють стан Віталія Прищепи як дуже тяжкий, а Олени Цимбал — середньої тяжкості.

Зараз ви читаєте новину «Олена Цимбал винесла колегу з аміачної хмари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути