вівторок, 18 березня 2008 07:05

Едуард Лімонов у Харкові поховав матір

 

Минулого четверга у своїй двокімнатній квартирі в Харкові померла Раїса Савенко, 86 років. На похорон приїхав її син, лідер Націонал-більшовицької партії, 65-річний письменник Едуард Лімонов.

— Знайшла її жінка зі служби милосердя, яка доглядала за нею останні роки. Коли вона прийшла, як і звичайно, з продуктами, двері їй ніхто не відкрив. Раїса Федорівна лежала на дивані. Вона вже не дихала, — розповідає сусід Олексій Кузьмін.

У п"ятницю Раїсу Савенко кремували, а прах поховали в селищі Жихар під Харковом — поряд із чоловіком Веніаміном, якого не стало в березні 2004-го.

— Я дзвонив їй 8 березня, — згадує Едуард Лімонов. — У нас із мамою багато років існувала традиція: я дзвонив у суботу, а вона вже чекала біля телефону. 8 березня я її привітав, ми спілкувалися. Вона все розпитувала про онука, говорила: "А як там Богданчик?" Мама останнім часом багато речей забувала, майже не ходила. Була дуже слабка.

Востаннє Едуард Лімонов був у матері у вересні 2007 року. До того дев"ять років не приїздив. Йому було заборонено в"їжджати до України як персоні нон-ґрата. 

Зараз ви читаєте новину «Едуард Лімонов у Харкові поховав матір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути